Onze vacatures

Van Doren Engineers groeit! Ben jij die
elektromaniak die wij zoeken? Reageer
dan vandaag nog.

Junior inkoper / Magazijnmedewerker Bekijk de vacature
Boekel
Software Developer C#.NetBekijk de vacature
Veghel
Software Engineer PLC/SCADABekijk de vacature
Boekel, Beringe en regio Arnhem/Nijmegen
Senior CalculatorBekijk de vacature
Beringe
BEKIJK ALLE VACATURES »

Stage en afstudeerplekken

 

Stageplekken voor BOL-leerlingen

Volg jij een BOL-opleiding en zoek je een leerzame stage die aansluit bij je interesses? Dan ben je bij Van Doren Engineers aan het juiste adres. Onze projectgeoriënteerde organisatie is dé plek om mee te kijken, mee te werken en praktijkervaring op te doen. Door onze veelzijdigheid in elektrotechniek en industriële automatisering, kunnen we beslist een stage bieden die bij je past. Uiteraard kun je daarbij rekenen op goede begeleiding.

Stage en afstudeeropdrachten HBO

Jaar in, jaar uit biedt Van Doren Engineers ambitieuze HBO'ers de kans om hun opleiding af te sluiten met een uitdagende afstudeeropdracht. Dankzij onze brede expertise gaat bijna niets ons te ver. Heb je zelf een goed idee? Of wil je weten wat wij jou te bieden hebben? Neem dan contact met ons op. Van Doren Engineers denkt graag met je mee over een afstudeeropdracht waar iedereen plezier aan beleeft.

Tal van stagiairs en afstudeerders gingen je voor. Lees hieronder welke stage- en afstudeeropdrachten we op dit moment te bieden hebben of meld je direct aan.

 

Overzicht stage opdrachten

 

HBO: Stage / afstudeerstage
Categorie:
Technische Bedrijfskunde
Opdracht:
Inzicht in, en optimalisatie van het calculatieproces

Omschrijving:
Het huidige calculatieproces binnen van Doren Engineers is een proces waar zowel kostentechnisch als in de uitvoering onvoldoende inzicht is. Met 11 FTE's verdeeld over diverse vestigingen worden calculaties uitgevoerd voor diverse typen klanten en productfamilies. Hoe verhouden de kosten van het calculatieproces zich t.o.v. de omzet? Zijn hier verschillen tussen de vestigingen, typen klanten en productfamilies? Dit zijn slechts een aantal vragen waarop wij een antwoord zoeken. Het verkregen inzicht moet een aanzet vormen om tot de juiste focus voor besparingen te komen. Daarnaast moeten kengetallen gegenereerd worden als basis voor een meer uniforme calculatiemethode.

 

HBO: Afstudeerstage (2 personen)
Categorie:
Hardware- / Software Engineering
Opdracht:
Het genereren van E-schema's en besturingssoftware (controlmodule niveau)

Omschrijving:
Bij het Engineeren van een project wordt in veel gevallen een duidelijk onderscheid gemaakt tussen E-tekeningen en Software engineering. Echter zit er in beide een grote overlap in werkzaamheden. Daarnaast is deze werkwijze gevoeliger voor fouten dan wanneer dit automatisch gegenereerd zou worden.

Doel van deze opdracht is om een pilot project op te zetten in het programma Typical Manager, van Yellax. In deze pilot doe je samen met een collega stagiair onderzoek naar de toepasbaarheid van dit systeem middels een voorbeeldproject. Uiteraard dient er ook een aanbeveling gedaan te worden over de toepasbaarheid in de organisatie.

 

HBO: Afstudeerstage
Categorie:
Software Engineering 
Opdracht:
Vergelijkend onderzoek SCL vs Ladder programmeren

Omschrijving:
Van vroeger uit is de PLC een apparaat wat gebruikt werd om een relais besturing te vervangen. Daarom worden de meeste PLC's op dit moment in Ladder geprogrammeerd. De hedendaagse besturingsvraagstukken die met de PLC opgelost worden, zijn steeds complexer. Een van de oorzaken is de hoeveelheid datahandeling. Voor datahandling wordt beweerd dat ladder programmeren minder geschikt is. Bij de nieuwe S7-1500 PLC's is het gebruik van SCL vereenvoudigd en verbeterd ten opzichte van de oude werkwijze.  Echter zijn over de voor en nadelen de meningen verdeeld.

Het doel van deze opdracht is om een vergelijkend onderzoek te houden waarin je de voor en nadelen van SCL programmeerden ten opzichte van Ladder programmeren aantoont. Hierbij dien je onder andere rekening te houden met de snelheid van het programmeren, de onderhoud mogelijkheden en de snelheid van het storing zoeken/oplossen.

 

HBO: Afstudeerstage
Categorie:
Software Engineering 
Opdracht:
PLC open motion

Omschrijving:
Een Servomotor aandrijving besturen met een PLC, is een veelgebruikte keuze in de industriële automatisering.
Voorheen had elke fabrikant voor elke type PLC-functieblokken met een eigen interface en functionele werking. Inmiddels hebben diverse fabrikanten zoals Vector, Bosch, Siemens zogenaamde PLC-open PLC-functieblokken. Deze blokken hebben allemaal dezelfde interface en gelijke functionaliteiten. Deze interface en functionaliteit is vastgelegd door de PLC-open organisatie. Dit principe vereenvoudigt het gebruik van de diverse type servo-aandrijvingen, je hoeft tenslotte maar één keer de werking van de PLC-functieblokken te doorgronden.

De opdracht is om uit te zoeken welke servo-fabrikanten beschikken over servo-aandrijvingen met PLC-Open functieblokken voor de Siemens S7-300/400 en of S7-1200/1500 PLC's en voor welke functionaliteit. Bouw vervolgens een testsysteem waarmee de meest gangbare PLC open blokken en diens functionaliteiten getest kunnen worden.

 

HBO: Stage
Categorie:
Software Engineering 
Opdracht:
Gebruiksgemak bestaand CIP-concept verbeteren met standaard tools.

Omschrijving:
Een klant heeft een CIP-installatie (Cleaning in place) waarbij de procestechnoloog zelf een CIP-recept kan ingeven. Met dit recept, (formula, materiaal, equipement) kan hij zonder tussenkomst van een programmeur de CIP proces technisch en energie technisch optimaliseren.
De gebruikers is wel tevreden over de flexibiliteit van de installatie, maar vind de userinterface m.b.t. gegeven CIP-recept moeilijk/lastig te bewerken.

Kun je met de standaard WinCCflex functionaliteit (eventueel met wat extra PLC-code) de user interface zodanig vereenvoudigen dat een procestechnoloog zonder handleiding een CIP-programma kan aanpassen.

 

HBO: Stage / afstudeerstage
Categorie:
Software Engineering 
Opdracht:
Downloaden frequentieomvormer parameters vanuit S7-1500

Omschrijving:
Wanneer de Engineers van Van Doren in het veld een frequentieomvormer tegen komen die defect is, zal deze vervangen moeten worden door een nieuwe. Het vervangen van de omvormer is niet al te moeilijk, echter moet deze vervolgens ook weer ingeregeld worden aan de hand van de 'oude' instellingen. Maar hoe doe je dit als de originele omvormer defect is? Een vraagstuk waar veel technische diensten op vastlopen.

Het doel van deze opdracht is om een methode te bedenken die het mogelijk maakt om de laatste instellingen van de originele frequentieomvormer te downloaden van PLC naar Frequentieomvormer. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een S7-1500 en WinCC(flex) waarbij rekening gehouden moet worden met zowel Profibus als Profinet.

 

HBO: Stage
Categorie:
Technische bedrijfskunde
Opdracht:
kennisdeling over de vestigingen.

Omschrijving:
Binnen van Doren Engineers is bij de diverse engineers veel kennis en ervaring aanwezig voor het oplossen van een groot scala aan besturingstechnische vraagstukken. Een nadeel is dat deze kennis in de hoofden van de mensen zit maar niet altijd is gedocumenteerd. Hierdoor word het spreekwoordelijke wiel vaak meermaals uitgevonden, terwijl er ook gebruik gemaakt had kunnen worden van de reeds aanwezige kennis.

Bedenk een methode om de individuele kennis van de Engineers te verzamelen, borgen en delen over de vestigingen van Van Doren Engineers gebaseerd op de huidige interne systemen.

 

HBO: Stage / afstudeerstage
Categorie:
Software Engineering
Opdracht: Onderzoek Functional Design Specification

Omschrijving:
Bepalend voor het slagen van een automatiseringsproject is het opstellen van een duidelijke Functional Design Specification (FDS). De FDS wordt opgesteld om inzicht te geven in welke functionaliteit het systeem biedt. Het geeft in detail weer wat het systeem doet,  hoe het werkt en wat uiteindelijk geleverd wordt. De FDS wordt gebruikt als leidraad voor de engineers maar wordt ook gebruikt om de verwachting van de klant te managen. Het verkrijgen van de juiste informatie van de klant is essentieel om de verwachtingen eenduidig te verankeren in de FDS. Via benchmarking voer je onderzoek uit om tot de meest efficiënte methode te komen de juiste informatie te verzamelen, te verwerken en te communiceren met de klant.

 

HBO Afstudeerstage
Categorie:
Software Engineering / IT
Opdracht:
Versiebeheersysteem PLC software

Omschrijving:
Van Doren Engineers ontwerpt en programmeert veel software (PLC en HMI) voor en bij klanten. Deze software wordt momenteel opgeslagen op de interne server. Het systeem dat hiervoor gebruikt word is relatief eenvoudig en beschikt over een aantal nadelen. Zo kan bij een bedieningsfout de software gedeletet worden, is er geen automatische wijzigingshistorie (logging) en kan men niet vanuit een externe omgeving bij de software wanneer nodig. Op dit moment zijn er diverse firma's die apparatuur verkopen waarmee je op min of meer eenvoudige wijze Besturingsapparatuur via internet contact kan leggen. De meeste van die apparaten verkopen daarbij een optie waardoor je via een GSM/3G verbinding zelfs de internet connectie bij de klant niet nodig hebt.
Voorbeelden zijn eWon, Netbiter/HMs, REX 300, Ethernet Router/Helmholz enzovoort.

De opdracht is om een gedegen systeem te ontwerpen dat voldoet aan de eisen die gesteld zijn door de organisatie. Hierbij kan gedacht worden aan: Betrouwbaarheid, functionaliteit, bedieningsgemak, flexibiliteit, enz.

 

MBO Stage
Categorie:
Software Engineering
Opdracht:
LOGO besturing met Iphone

Omschrijving:
Siemens heeft een voorbeeld programma waarmee je op eenvoudige wijze een Logo (kleinste en eenvoudigste PLC van  siemens) kunt visualiseren met een Iphone of smartphone. Omdat Van Doren Engineers opdrachten uitvoert voor diverse opdrachtgevers willen we een applicatie maken, waarmee een machine operator altijd de status van de machine in de gaten kan houden. Hierbij kan gedacht worden aan een besturing van diverse compressoren die optimaal geschakeld moeten worden aan de hand van de druk in een tank. De werking van de applicatie zal middels een gesimuleerd proces getest worden.

 

HBO: Stage / afstudeerstage
Categorie: Technische informatica / ICT
Opdracht: Deelname project development-team.

Omschrijving:
Ben jij geïnteresseerd in Manufacturing Execution Systems (MES) en beheers je C#? Dan is deze opdracht een mooie kans om je kennis verder uit te breiden.  Je loopt mee met het development-team van Van Doren MES dat de klant begeleidt om kantoorautomatisering te koppelen aan de productieomgeving.  Als stagiair werk je - afhankelijk van je kennis en interesses - mee aan een of meerdere  'plugins' voor onze Core- en Client omgevingen. Je werkt met diverse Microsoft technieken waaronder; MEF, WCF, SQL en XML.  Dit alles doe je op basis van de internationale standaard ISA95.

 

HBO: Stage/Afstudeerstage
Categorie:
Technische informatica / Programmeren
Opdracht: In huis ontwikkeling

Omschrijving:
Ben jij een student die graag met nieuwe technieken werkt en meer wil leren dan alleen programmeren? wij zijn een bedrijf dat zich kenmerkt door een klant specifieke dienstverlening waarin we een koppeling maken tussen de informatie voorziening van een bedrijf en de productie omgeving. De software die hier zorg voor draagt ontwerpen en ontwikkelen we zelf. Om dit alles intern goed te registreren hebben we behoefte aan een verkapt "ERP" pakket. Dit pakket bouw je in C# en je maakt gebruik van diverse Microsoft technieken zoals; MEF, WCF, SQL en XML. Tijdens je stage doorloop je alle fases van een project; het inventariseren van het probleem, het bedenken van een oplossing en het ontwerpen en bouwen van het programma. Uiteindelijk presenteer je het project aan Van Doren MES B.V.

 

HBO: Afstudeerstage
Categorie:
Onderzoek & Prototyping
Opdracht: Research

Omschrijving:
Van Doren MES adviseert, ontwikkelt en implementeert MES toepassingen waarmee een koppeling wordt gerealiseerd tussen de productieomgeving en kantoor. We zijn hierbij constant bezig om de laatste ontwikkelingen op de markt te volgen op het gebied van ICT en Industriële automatisering.  Omdat we onze klanten unieke oplossingen bieden, willen we onze dienstverlening blijven ontwikkelen, hierdoor hebben we behoefte aan onderzoek en prototyping naar nieuwe mogelijkheden, bijvoorbeeld op het gebied van Augmented reality. Kortom, een afstudeeropdracht waarin je veel creatieve vrijheid geboden krijgt.