Onze vacatures

Van Doren Engineers groeit! Ben jij die
elektromaniak die wij zoeken? Reageer
dan vandaag nog.

Projectleider ElektrotechniekBekijk de vacature
Breda en Beringe
Manager Industriële AutomatiseringBekijk de vacature
Vestiging Beringe (L)
Sr. Software EngineerBekijk de vacature
Vestiging Boekel
Hardware Engineer EPLAN/AutocadBekijk de vacature
Breda en Beringe
BEKIJK ALLE VACATURES »

Stage en afstudeerplekken

 

Stageplekken voor BOL-leerlingen

Volg jij een BOL-opleiding en zoek je een leerzame stage die aansluit bij je interesses? Dan ben je bij Van Doren Engineers aan het juiste adres. Onze projectgeoriënteerde organisatie is dé plek om mee te kijken, mee te werken en praktijkervaring op te doen. Door onze veelzijdigheid in elektrotechniek en industriële automatisering, kunnen we beslist een stage bieden die bij je past. Uiteraard kun je daarbij rekenen op goede begeleiding.

Stage en afstudeeropdrachten HBO

Jaar in, jaar uit biedt Van Doren Engineers ambitieuze HBO'ers de kans om hun opleiding af te sluiten met een uitdagende afstudeeropdracht. Dankzij onze brede expertise gaat bijna niets ons te ver. Heb je zelf een goed idee? Of wil je weten wat wij jou te bieden hebben? Neem dan contact met ons op. Van Doren Engineers denkt graag met je mee over een afstudeeropdracht waar iedereen plezier aan beleeft.

Tal van stagiairs en afstudeerders gingen je voor. Lees hieronder welke stage- en afstudeeropdrachten we op dit moment te bieden hebben of meld je direct aan.

 

Overzicht stage opdrachten

 

HBO: Stage / afstudeerstage
Categorie:
Software Engineering
Opdracht:
Gebruik van Graph in S7-1500

Omschrijving:
De functionaliteiten van producten van Siemens worden door de jaren heen steeds verbeterd. Zo ook de functionaliteit van Graph in de Siemens S7-1500 PLC ten opzichte van de S7-300/400 PLC. Graag zouden we meer inzicht hebben in de toepasbaarheid van S7-Graph voor de machinebouw en proces installaties. De opdracht is om onderzoek te doen naar de toepasbaarheid, voor en nadelen van S7-Graph middels een voorbeeldprogramma van een proces installatie met een S7-1500 en KPT1000 Touch. In deze opdracht dient rekening gehouden te worden met de aansturingen en vergrendeling van controlemodules en multitransities.

 

HBO: Afstudeerstage
Categorie:
Software Engineering
Opdracht:
Optimaal schakelen van Koelcompressoren

Omschrijving:
Van Doren Engineers komt in haar dienstverlening vaak in aanraking met compressors. Deze worden veelal bij- of afgeschakeld aan de hand van de gemeten druk in de buffer. De theorie achter een compressor is dat hij optimaal draait wanneer het maximale vermogen continu benut wordt. Helaas is dit in de werkelijkheid vaak onmogelijk. Dit heeft te maken met het achterliggende proces, waar vaak rekening gehouden dient te worden met een druk die binnen bepaalde grenzen moet blijven. Een mogelijkheid is om een compressor terug te regelen om de druk constant te houden, echter gaat dit weer ten kosten van de efficiëntie van de compressor. Daarnaast moet ook rekening gehouden worden met ,start/stop vergrendeling, afname fluctuaties, energieverbruik, verschillende vermogens en onderhoudskosten.

Aan jou de vraag om een ontwerp en concept te maken, waarmee compressoren optimaal geschakeld kunnen worden.

 

HBO: Stage / afstudeerstage
Categorie:
Software Engineering
Opdracht:
Downloaden frequentieomvormer parameters vanuit S7-1500

Omschrijving:
Wanneer de Engineers van Van Doren in het veld een frequentieomvormer tegen komen die defect is, zal deze vervangen moeten worden door een nieuwe. Het vervangen van de omvormer is niet al te moeilijk, echter moet deze vervolgens ook weer ingeregeld worden aan de hand van de 'oude' instellingen. Maar hoe doe je dit als de originele omvormer defect is? Een vraagstuk waar veel technische diensten op vastlopen.

Het doel van deze opdracht is om een methode te bedenken die het mogelijk maakt om de laatste instellingen van de originele frequentieomvormer te downloaden van PLC naar Frequentieomvormer. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een S7-1500 en WinCC(flex) waarbij rekening gehouden moet worden met zowel Profibus als Profinet.

 

HBO: Stage / afstudeerstage
Categorie:
Software Engineering
Opdracht: Onderzoek Functional Design Specification

Omschrijving:
Bepalend voor het slagen van een automatiseringsproject is het opstellen van een duidelijke Functional Design Specification (FDS). De FDS wordt opgesteld om inzicht te geven in welke functionaliteit het systeem biedt. Het geeft in detail weer wat het systeem doet,  hoe het werkt en wat uiteindelijk geleverd wordt. De FDS wordt gebruikt als leidraad voor de engineers maar wordt ook gebruikt om de verwachting van de klant te managen. Het verkrijgen van de juiste informatie van de klant is essentieel om de verwachtingen eenduidig te verankeren in de FDS. Via benchmarking voer je onderzoek uit om tot de meest efficiënte methode te komen de juiste informatie te verzamelen, te verwerken en te communiceren met de klant.

 

HBO Afstudeerstage
Categorie:
Software Engineering / IT
Opdracht:
Versiebeheersysteem PLC software

Omschrijving:
Van Doren Engineers ontwerpt en programmeert veel software (PLC en HMI) voor en bij klanten. Deze software wordt momenteel opgeslagen op de interne server. Het systeem dat hiervoor gebruikt word is relatief eenvoudig en beschikt over een aantal nadelen. Zo kan bij een bedieningsfout de software gedeletet worden, is er geen automatische wijzigingshistorie (logging) en kan men niet vanuit een externe omgeving bij de software wanneer nodig.

De opdracht is om een gedegen systeem te ontwerpen dat voldoet aan de eisen die gesteld zijn door de organisatie. Hierbij kan gedacht worden aan: Betrouwbaarheid, functionaliteit, bedieningsgemak, flexibiliteit, enz.

 

MBO Stage
Categorie:
Software Engineering
Opdracht:
LOGO besturing met Iphone

Omschrijving:
Siemens heeft een voorbeeld programma waarmee je op eenvoudige wijze een Logo (kleinste en eenvoudigste PLC van siemens) kunt visualiseren met een Iphone of smartphone. Omdat Van Doren Engineers opdrachten uitvoert voor diverse opdrachtgevers willen we een applicatie maken, waarmee een machine operator altijd de status van de machine in de gaten kan houden. Hierbij kan gedacht worden aan een besturing van diverse compressoren die optimaal geschakeld moeten worden aan de hand van de druk in een tank. De werking van de applicatie zal middels een gesimuleerd proces getest worden.

 

HBO: Stage / afstudeerstage
Categorie: Software Engineering
Opdracht: Data engineering

"Data engineering" is een term die binnen Van Doren Engineers gebruikt wordt voor een softwarepakket om elektrotechnische installaties in kaart brengen te brengen. Het doel hiervan is om vanuit één centrale bron, technische en managementgegevens van één of meerdere project(en) te beheren. Hiermee hoeven gegevens maar één keer ingevoerd te worden en zijn wijzigingen makkelijk en snel door te voeren. Het begrip Plant Engineering software wordt ook wel gebruikt. Er zijn op dit moment verschillende producten te koop waar dit mee mogelijk is. Een voorbeeld hiervan is het product Cosmos van Siemens.  Het doel van deze opdracht is om onderzoek te doen daar de diverse producten en mogelijkheden en schrijf een aanbeveling over hoe deze inzetbaar zijn binnen Van Doren Engineers.

 

HBO: Stage / afstudeerstage
Categorie: Technische informatica / ICT
Opdracht: Deelname project development-team.

Omschrijving:
Ben jij geïnteresseerd in Manufacturing Execution Systems (MES) en beheers je C#? Dan is deze opdracht een mooie kans om je kennis verder uit te breiden.  Je loopt mee met het development-team van Van Doren MES dat de klant begeleidt om kantoorautomatisering te koppelen aan de productieomgeving.  Als stagiair werk je - afhankelijk van je kennis en interesses - mee aan een of meerdere  'plugins' voor onze Core- en Client omgevingen. Je werkt met diverse Microsoft technieken waaronder; MEF, WCF, SQL en XML.  Dit alles doe je op basis van de internationale standaard ISA95.

 

HBO: Stage/Afstudeerstage
Categorie:
Technische informatica / Programmeren
Opdracht: In huis ontwikkeling

Omschrijving:
Ben jij een student die graag met nieuwe technieken werkt en meer wil leren dan alleen programmeren? wij zijn een bedrijf dat zich kenmerkt door een klant specifieke dienstverlening waarin we een koppeling maken tussen de informatie voorziening van een bedrijf en de productie omgeving. De software die hier zorg voor draagt ontwerpen en ontwikkelen we zelf. Om dit alles intern goed te registreren hebben we behoefte aan een verkapt "ERP" pakket. Dit pakket bouw je in C# en je maakt gebruik van diverse Microsoft technieken zoals; MEF, WCF, SQL en XML. Tijdens je stage doorloop je alle fases van een project; het inventariseren van het probleem, het bedenken van een oplossing en het ontwerpen en bouwen van het programma. Uiteindelijk presenteer je het project aan Van Doren MES B.V.

 

HBO: Afstudeerstage
Categorie:
Onderzoek & Prototyping
Opdracht: Research

Omschrijving:
Van Doren MES adviseert, ontwikkelt en implementeert MES toepassingen waarmee een koppeling wordt gerealiseerd tussen de productieomgeving en kantoor. We zijn hierbij constant bezig om de laatste ontwikkelingen op de markt te volgen op het gebied van ICT en Industriële automatisering.  Omdat we onze klanten unieke oplossingen bieden, willen we onze dienstverlening blijven ontwikkelen, hierdoor hebben we behoefte aan onderzoek en prototyping naar nieuwe mogelijkheden, bijvoorbeeld op het gebied van Augmented reality. Kortom, een afstudeeropdracht waarin je veel creatieve vrijheid geboden krijgt.